Grachten van Amsterdam

<- back to Nieuws

9 september 2017

GrachtenvanSmaragd en Ecostroom 1+1+3

Zonne-energie opwekken op je eigen boot, we merken dat er bij veel woonbootbewoners animo voor is. Fantastisch natuurlijk!  Echter niet altijd is een woonboot geschikt, schaduw kan behoorlijk wat roet in het eten gooien en ook de investeringen zijn pittig. Daarom zijn wij gaan samenwerken met Ecostroom. Dit bedrijfje stelt iedereen instaan eigen zonne-energie op te wekken.

Ecostroom zoekt een hooggelegen platte daken, dus geen schaduw;-) en nodigt vervolgens mensen uit collectief zonnepanelen aan te schaffen. De zogenaamde Postcoderoos-projecten die landelijk furore maken. Zo kan het gebeuren dat, in plaats van het zelf aanschaffen van zonnepanelen op een woonboot, door mee te doen in een Postcoderoosproject de investering 30% lager uitvallen en het rendement 30% hoger kan zijn.

Vandaar dat wij denken 1+1=3 en woonbootbewoners graag op deze mogelijkheid wijzen.  En de eerlijkheid gebiedt te zeggen, dat wij de woonboten in Amsterdam, graag als sieraad voor een jarige stad, helemaal groen zien.

Zonne-energie voor iedereen! Lagere investeringen, meer rendement