Grachten van Amsterdam

Waarom

Voordelen groendak voor u als bewoner

  1. Een groendak biedt een sterkte warmte-isolatie. In de zomer houdt het uw woning 3 tot 5 graden koeler. Uw airco kan eraf!
  2. Een groendak zorgt voor bijzondere geluidsisolatie, de regen hoort u niet meer en ook andere buitengeluiden worden zeer gedempt
  3. De groendak beschermt het bitumen op uw dak tegen zon- en weersinvloeden. Uw dak gaat twee tot drie keer zolang mee. Moet u het nu om de 20 à 25 jaar vervangen, met een groendak nog maar eens in de 50 tot 75 jaar.
  4. U woont onder een van de meest zichtbare daken van de stad. Bedenk eens met hoeveel plezier u in uw straat aankomt lopen of fietsen, als deze helemaal groen is.
  5. Ook uw buren en voorbijgangers bezorgt dat plezier als zij voortaan op een fleurig groen stadstuintje kunnen uitkijken. Daarnaast u stimuleert hen meteen om zelf eens na te denken over ‘n groendak op woning of schuurtje.
  6. Verder is een groendak is goed voor de biodiversiteit, dus meer bijen en vlinders op uw woning.
  7. Sedum vangt het fijnstof uit de lucht op, wat weer leidt naar gezondere lucht in de stad.
  8. Sedum vangt CO2 af en dat is weer goed voor ons allemaal.

Voordelen groendak voor de hele stad

-> Download Pdf

Voor meer informatie verwijzen we graag naar Rooftoprevolution:  www.rooftoprevolution.nl

Cadeau voor de stad Amsterdam 750 jaar

In 2025 bestaat Amsterdam 750 jaar. Voor haar 700ste verjaardag, in 1975 kreeg de stad als cadeau bijvoorbeeld de welbekende boogverlichting van de bruggen over de grachten. Hoe mooi zou het zijn om Amsterdam voor haar 750ste verjaardag opnieuw te omhangen met een prachtig, ditmaal groen, sieraad? Dat zou ontstaan als alle woonboten – echte iconen van Amsterdam, voor iedereen zichtbaar – dankzij een groendak zouden veranderen in kleine smaragden stadsdiamantjes? Aaneengeregen vormen ze een schitterend sieraad: de Grachten van Smaragd.