Grachten van Amsterdam

Waarom

Cadeau voor de stad Amsterdam 750 jaar

In 2025 bestaat Amsterdam 750 jaar. Voor haar 700ste verjaardag, in 1975 kreeg de stad als cadeau bijvoorbeeld de welbekende boogverlichting van de bruggen over de grachten. Hoe mooi zou het zijn om Amsterdam voor haar 750ste verjaardag opnieuw te omhangen met een prachtig, ditmaal groen, sieraad? Dat zou ontstaan als alle woonboten – echte iconen van Amsterdam, voor iedereen zichtbaar – dankzij een groendak zouden veranderen in kleine smaragden stadsdiamantjes? Aaneengeregen vormen ze een schitterend sieraad: de Grachten van Smaragd.

Voordelen groendak voor u als bewoner

  1. Een groendak biedt een sterkte warmte- en geluidsisolatie. In de zomer houdt het uw woning 3 tot 5 graden koeler. Ook vermindert het regen- en andere buitengeluiden.
  2. De groendak beschermt het bitumen op uw dak tegen zon- en weersinvloeden. Uw dak gaat twee tot drie keer zolang mee. Moet u het nu om de 20 à 25 jaar vervangen, met een groendak nog maar eens in de 50 tot 75 jaar.
  3. U woont onder een van de meest zichtbare daken van de stad. Bedenk eens hoeveel plezier u uw buren en voorbijgangers bezorgd als zij voortaan op een fleurig groen stadstuintje kunnen uitkijken i.p.v. op een toch wat troosteloos stuk grijs.
  4. Verder is een groendak is goed voor de biodiversiteit, warmtehuishouding en het algemene leefklimaat. Ook filtert het fijnstof uit de lucht. En nog veel meer: zie alle voordelen hieronder.

Voordelen groendak voor de hele stad

-> Download Pdf

Voor meer informatie verwijzen we graag naar Rooftoprevolution:  www.rooftoprevolution.nl