Grachten van Amsterdam

<- back to Nieuws

6 december 2020

En dat is tien, tien, tien! – startpremie Centrum Begroot

Geheel eigenhandig zorgde Peter Woudstra van The Prinsenboat Studio dat de Prinsengracht op nr 816F  sinds 10 november  groendak rijker is. De schitterende, gloednieuwe woonark annex bed and breakfast is de tiende boot die een het extra zetje kreeg middels onze startpremie. Extra triomfantelijk stak Peter daarom ons startpremievarkentje in de lucht, want hij maakte onze belofte aan de inwoners van Amsterdam Centrum voor 10 Woonboten een Groendak om de stad leefbaarder te maken, waar. Het mooie is dat met doe-hetzelvers als Peter – die een groot deel van de materialen zelf bij leveranciers haalde – er nog steeds geld in onze pot zit! We denken nog wel drie boten te kunnen doen.

Peter rolde het Sedum uit in minder dan acht uur. ‘Mijn boot’, verklaart Peter,’ligt er voor deze keer ideaal voor: je legt van de kade zo alles op het dak. Zonder trapje of iets.’ Het verschil in geluid merkte Peter meteen in zijn woondeel. ‘Mijn gasten, voor wie ik een prachtige studio van 27 m2 heb ingericht met uitzicht op de brug, zullen net zo verbaasd zijn over dat je zo heerlijk rustig kan overnachten in hartje Amsterdam!’

Woon je het water in het centrum – en dat mag dus ook op een spiksplinternieuw boot zijn – en wil je in aanmerking komen voor een startpremie voor een groendak? Lees dan de etiquette voor deelname, meld je vandaag nog aan via dit contactformulier en grote kans dat voorjaar 2021 jouw dak al helemaal zomerklaar is: lekker koel, lekker quite en een lust voor het oog!