Grachten van Amsterdam

<- back to Nieuws

16 mei 2021

En dat is zeventien! Startpremie Centrum Begroot

 

Sinds 8 mei 2021 is de schitterende schark van interim school directeur Vincent van Dam op Prinsengracht 14s nog prachtiger. Ook van het zitje, dat Vincent en Miranka speciaal voor vermoeide wandelaars op de kade hebben ingericht, is het met volle teugen genieten van het nieuwe groendak. “Gezien het steeds warmer weer hebben we gelijk een bewateringslang laten aanlegggen, hartstikke mooi weggewerkt in ontluchtingspijp”, zegt Vincent.

Onder de houten vlonder over het midden zit nog een bijzonder verhaal. “Ons dak bleek te rusten op een wat afwijkende balkconstructie, waardoor het midden wat zakte na de eerste regenbui. Samen met Groendakcoach hebben we toen besloten wat minder Sedum middenin te leggen, en des te meer in ieder ander hoekje van de boot. Mijn tip: laat bij vragen over de constructie van je boot, altijd eerste een dakscan uitvoeren. Dan kun je vooraf al je maatregelen nemen!”

 

Waterwoon je in centrum Amsterdam en wil je een groendak voor een kwart van de prijs? Meld je dan geheel vrijblijvend aan via dit contactformulier en zomer 2021 is jouw dak zomerklaar: lekker koel, lekker rustig en een lust voor het oog!