Grachten van Amsterdam

<- back to Nieuws

20 juli 2021

En dat is twintig! Startpremie Centrum Begroot

Op de zeer toepasselijk 19e en 20ste juli kregen de 19e en 20ste woonbootbewoners in het Centrum van Amsterdam hun starpremie uitgereikt. De eerste van deze twee stadparkjes vormt de spiksplinternieuwe groene verwelkoming op de punt van de boten ten Zuid-Oosten van het Centraal Station: een Prins(Hendrikkade)heerlijke binnenkomer op het Open Havenfront.

Koos Elfering kwam van de Plantagebuurt en zocht een gelijkvloerse woning. “De Plantage was heerlijk groen,” schuift hij het dubbele raam van zijn woonark open, “de weidsheid van het uitzicht hier is onovertroffen. Wat een ongekende ruimte!” Green Light District begeleidde Koos bij zijn keuzeproces voor onder een groendak.

Huiseigenaren en woonbootbezitters in en rondom postcodegebied 1012 kunnen tot november 2021 of zolang de voorraad strekt bij Green Light District een gratis zogeheten Dakadvies krijgen, een bouwtechnisch onderzoek naar of je dak geschikt is voor Groen. Doen!

Koos woont onder de keukenrook van Seapalace. Meeuwen vliegen af en aan met gestolen waar. “Het was altijd een getrappel van jewelste en doffe klappen als zo’n meeuw weer een halve kip op mijn dak kwam verorberen. Ze zijn nog steeds van harte welkom, hoor, ” lacht Koos, ”met mijn groendak hoor ik er nu niets meer van!”

Waterwoon je ook in het centrum Amsterdam en wil je een groendak voor een kwart van de prijs? Meld je dan geheel vrijblijvend aan via dit contactformulier en maken we jouw dak zomerklaar: lekker koel, lekker rustig en een lust voor het oog!