Grachten van Amsterdam

<- back to Nieuws

19 juli 2021

En dat is negentien! Startpremie Centrum Begroot

Op de zeer toepasselijk 19e en 20ste juli kregen de 19e en 20ste woonbootbewoners in het Centrum van Amsterdam hun starpremie uitgereikt. Het eerste van deze twee stadparkjes ligt heerlijk luierend onder de bomen van de Raamgracht. Het zeer enthousiast tweetal Jennie Yip en Herman Pohle waren al langer van plan hun woonbootdak te vergroenen en de startpremie gaf het definitieve zetje. “Van een groendak waar we zelf op uitkijken op een andere plek genieten we zozeer dat we dachten, dit gunnen we onze omwonenden op de gracht ook. We hadden nog wat groendak over, waarvan onze Franse woonbootburen gelijk zeiden: “Pouvons-nous mettre cela sur notre toit? Ensuite, nous avons déjà le départ parfait pour notre propre toit vert! Parce que c’est ce que nous voulons!”

Het doorkijkje richting Ververstraat is zo een nog groenere oase geworden. Vanaf de Theo Boschbrug streek meteen een zwerm kauwen op dak.

Waterwoon je ook in het centrum Amsterdam en wil je een groendak voor een kwart van de prijs? Meld je dan geheel vrijblijvend aan via dit contactformulier en maken we jouw dak zomerklaar: lekker koel, lekker rustig en een lust voor het oog!