Grachten van Amsterdam

<- back to Nieuws

1 mei 2021

En dat is dertien! Startpremie Centrum Begroot

Een nieuwe woonboot, ‘n nieuw groendak en opnieuw superblije bewoners en buren! Koos en Alexandra Baaij vervingen hun boot en lieten er al op de werf bij De Blauwe Wimpel een lichtgewicht groendak van Sedumworld opleggen. En zestien zonnepanelen! Het resultaat is schitterend!

Alexandra en Koos zijn zeer verguld met hun boot naar eigen ontwerp. “Het groen en de panelen konden we als een pakket bij de De Blauwe Wimpel afnemen, erg handig. We vinden de combinatie erg geslaagd.” En dat is het zeker: de verkoelende werking van het groen zorgt voor een beter rendement van de zonnepanelen, de zonnepanelen voor verhoudingsgewijs meer regenwater voor het groen. “Het was prachtig om te zien hoe onze boot al echt helemaal in vol ornaat de Brouwersgracht kwam afzakken. Het trok veel bekijks van de buren waarvan er verschillend gelijk kwamen informeren: dat wil ik ook!”

Die mensen worden op hun wenken bediend: waterwoon je in het centrum – en dat mag dus ook op een spiksplinternieuw boot zijn – en wil je ook een groendak en 3/4e vergoed krijgen? Lees dan de etiquette voor deelname, meld je vandaag nog aan via dit contactformulier en grote kans dat voorjaar 2021 jouw dak al helemaal zomerklaar is: lekker koel, lekker rustig en een lust voor het oog!