Grachten van Amsterdam

<- back to Nieuws

28 juni 2021

En dat is achttien! Startpremie Centrum Begroot… en een half!

De gelukkige Startpremie ontvangers zijn deze keer Johanna Baehn, Marco Mossinkoff plus hun zoon Frederick aan de Keizersgracht. Marco woont al jaren op deze boot en zijn visie is/was; een stalen schip is een schip en op een schip hoort geen tuin. Maar de hitte sloeg ieder jaar heftiger toe, er viel gewoonweg niet meer tegenop te sproeien, aldus Marco. De temperatuur in de boot werd steeds meer dagen echt onverdraaglijk. En dat met binnenkort twee kinderen, hier moest echt iets gebeuren.

Johanna zette door en nu zijn ze dolgelukkig met hun groene dak. Het beste nieuws is dat het bij hitte zoveel beter toeven is in de boot, Johanna durft bijna met zekerheid te zeggen dat het niet warmer van 28 graden wordt. Wat een verschil met daarvoor, iets wat ook geldt voor het besproeien van het dak. Voorheen verdampte het water snel en liep het direct de gracht in, eindeloos sproeien dus met minimaal effect.

Nu worden het sedum en de bloemen water gegeven, dus het water wordt veel langer vastgehouden en er hoeft er minder gesproeid te worden. De plantjes varen er wel bij, bijen zoemen dat het een lieve lust is.

 

Het schip oogt nu ook volgens Marco fantastisch, de prachtige overhangende rand en helemaal bijzonder zijn de twee diversiteitsheuvels. Verhoogde stukken aarde waaruit lange witte bloemen fier overeind staan, hoe cool is dat!

En wie is dan die 18 en half?

Geke Lensink! ze heeft net een prachtig groendak aangelegd op haar schip op de Amstel. Met subsidie, maar zonder de Startpremie van Grachten van Smaragd.

Geke’s woonschip ligt net niet in het Centrum van Amsterdam..We brachten haar een flesje Prosecco… als troostprijs, maar nodig was dat niet, zo blij was ze met haar groene dak, net op tijd voor de zomer ;-).

Waterwoon je ook in het centrum Amsterdam en wil je een groendak voor een kwart van de prijs? Meld je dan geheel vrijblijvend aan via dit contactformulier en maken we jouw dak zomerklaar: lekker koel, lekker rustig en een lust voor het oog!